Србија

ЂУКАНОВИЋ УДАРИО НА ДР КОНА И КРИЗНИ ШТАБ: Влада да заустави ово безумље и ширење панике

Фото: Јутјуб

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић позвао је данас Владу Србије да распусти Кризни штаб и да не прихвати предложене мере.

Ђукановић је у Скупштини Србије упитао због чега се затварају привредници и који је смисао свега.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Молим Владу Србије да распусти Кризни штаб и да не прихвати мере да се скраћује радно време, а да се викендом све затвара. Потребно је да се све врати у нормалу и да се пооштре контроле за оне који крше мере. Излудеће људи и нека РЕМ реагује због ширења панике – рекао је Ђукановић.

Он је додао да није гласао за измене Закона о заштити становништва од заразних болести, јер сматра да је по много чему противуставан и споран.

„Прекините са тим“

Ђукановић је рекао и да се после сваке конференције за новинаре Кризног штаба „штипа да види да ли је жив“.

– Ми сваког дана у свим информативним емисијама слушамо о корона вирусу. Преко главе нам је то више. Прекините са тим. На имунитет људи страшно делује кад им изазивате панику и страх. Зашто то неко ради – упитао је Ђукановић.

Навео је да проценат умрлих од короне испод један одсто и да сваки дан слушамо ко је умро од корона вируса, а да људи умиру и од других болести, али да о томе више нико не говори.

Није први пут

Ово није први пут да Ђукановић у јавности иступа против Кризног штаба и епидемиолошким мера које ово тело Владе Србије предлаже у борби против корона вируса.

Недавно је телевизијске наступе наступе др Предрага Кона упоредио са сиреном која је означавала бомбардовање Србије 1999. године.

– Сирена „шизела“ током бомбардовања је ништа у поређењу са Коновим наступима по телевизијама. После сваког његовог излагања штипам се да видим јесам ли жив – написао је Ђукановић.

Недуго затим је, овога пута на Твитеру, позвао на распуштање Кризног штаба.

Предложио је „три мере за опоравак Србије и побољшање епидемиолошке ситуације“.

– Три најхитније мере да се донесу: Моментално заустављање медијске хистерије о корони, распуштање кризног штаба, враћање живота у потпуну нормалу – написао је Ђукановић пре неколико дана.

Извор: Танјуг