Србија

Добре вести! СТИЖЕ НОВА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ОНЕ СА МАЛИМ ПРИХОДИМА! Ево о чему је реч!

Овом одлуком тим особама омогућава се да користе оброк у народним кухињама.

Грађани Београда старији од 65 година који су корисници новчане социјалне помоћи и немају друга примања, осим једне једнократне помоћи у току следеће године, добиће још једну помоћ од 5.000 динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је одлучено данас на седници градског парламента, усвајањем измена и допуна Одлуке о правима и услугама социјалне заштите којима је предвиђена помоћ за још две категорије грађана којима је највише потребна подршка.

– Када говоримо о корисницима новчане социјалне помоћи, најугроженијим суграђанима, чланови домаћинства који су корисници ове помоћи, а нису радно способни, добиће сталну новчану помоћ сваког месеца у износу од 10 одсто од пуног износа новчане социјалне помоћи – рекла је градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић.

Додала је да је помоћ предвиђена и за суграђане који немају кров над главом, односно бескућнике.

– Законом и одлуком је било уређено да само појединци који имају пријављено пребивалиште и личне податке могу користити права и услуге социјалне заштите. С обзиром на то да смо свесни да је у току ванредна ситуација и да је ово време изазова, не само за нашу земљу већ и за цео свет, важно је да пружимо ургентну меру подршке суграђанима који су најрањивији, како не би остали гладни на улици – рекла је Станисављевићева.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг