Србија

Добре вести! СТИЖЕ ПО 30.000 ДИНАРА! Ево ко ће добити новац! Објављен списак фирми!

ПОРЕСКА управа објавила је списак предузећа која су остварила право на још један минималац, за запослене у најугроженијим делатностима.

Како је најављено крајем прошле недеље, у року од десет дана требало би да буде исплаћена још једна минимална зарада, која тренутно износи око 30.000 динара. У питању је секторска подршка за 72.500 запослених у туристичким агенцијама, рентакар фирмама, угоститељству и хотелијерству.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Реч је о бесповратним средствима у складу са Уредбом о утврђивању Програма распореда и коришћења субвенција за подршку раду угоститељске и туристичке привреде због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести ковид-19 изазване вирусом САРС-КоВ-2.

Подсетимо, из Владе су недавно усвојили ову уредбу и саопштили да је издвојено 1,98 милијарди динара за исплату још једне минималне зараде за запослене у угоститељству, хотелијерству, туристичким и рент-а-кар агенцијама, пренела је еКапија.

На минималац, иначе, имају право радници који су пријављени и који не раде на црно. Новац ће бити уплаћен онима који имају уговор о раду, уговор на одређено или на неодређено време.

Списак предузећа која имају право на још један минималац можете погледати на сајту Министарства финансија.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс