Србија

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА: Ево како сам се излечио када нико није знао од чега болујем!

У то време се разболео и каже да ни данас не зна шта му је конкретно било, нити је икад сазнао дијагнозу.

Др Бранимир Несторовић, пулмолог, алерголог и професор на катедри педијатрије Медицинског факултета у Београду није обичан лекар јер лечењу приступа уверен да су душа и срећа основ здравља и да све што се у телу дешава почиње од емоција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као врло млад сам морао да почнем да радим како бих себи обезбедио основне ствари. Кад сам стао на ноге, постао познатији лекар, имао више пацијената и новца, радио у приватној пракси, приметио сам да ми то није довољно. То што сам боље зарађивао, возио боља кола, није ме у потпуности испуњавало.

У то време се разболео и каже да ни данас не зна шта му је конкретно било, нити је икад сазнао дијагнозу.

– Веома сам се лоше осећао те 1995. године. Одједном сам схватио да је материјални свет потпуно ишчезао из мене, постао безначајан и да су ствари које поседујеш бесмислене, да се треба окренути онима који су вам духовно блиски, јер они који функционишу на материјалном принципу престају да вам буду блиски. Тај принцип функционисања на духовном нивоу је много важнији и та спознаја ме је прилично променила.

Тада је, како каже, драстично изменио начин живота, успорио, променио приоритете.

“Здрав сам, јер желим да будем”

– Временом сам променио начин исхране. Радим вежбе дисања, а променио сам и животни став. Одлучио сам да се не секирам око оног што не могу да променим и оног што ми није битно. Желим да будем задовољан животом, да радим шта ми прија и одмах се осећам боље. Волтер је рекао велику мисао “Здрав сам јер желим да будем”.

Код лечења пацијената користим тзв. неортодоксне методе због чега ме неки критикују. Суштина свих савремених болести је запаљење. Мени је то велико откриће од пре пар година, а скоро све болести се лече на исти начин- лековима.

Суштина проблема је у недостатку енергије у митохондријама и запаљенским променама у ткивима, а то се лечи антиоксидансима и неким другим стварима. Западњаку је тешко да разуме кинеску медицину, али је она искренија и ефикаснија. Савремена терапија је страшно агресивна, као и лечење пацијената, јер лекови имају пуно нежељених ефеката, контраиндикација, каже др и додаје:

– Мени је моја болест помогла да променим начин размишљања. Тад сам био у ситуацији да нико не може да ми успостави дијагнозу, лоше сам се осећао, а налази су ми били добри. Све ми је било супер, само ја нисам био супер што је било врло депримирајуће, па и за моје колеге да то слушају, озбиљне професоре и докторе који не знају шта ми је, а предлажу неке лекове.

Један од ефеката лекова за висок притисак које сам добио је био такав да се умало нисам онесвестио колико ми се притисак спустио. Лекари нису ни свесни колико пацијената иде на алтернативне терапије, користе се шаманском медицином.

Шаманство је урођени дар, а њихово психичко деловање на људе је моћно. Они дају наду, а њу никад не треба потценити. Знамо да 30,40 посто ефекта лека доноси веровање у тај лек. Веровање и нада успоравају ток болести.

Волим да косим траву

Верујем да треба пуно радити, читати и стимулисати мозак. То је концепт неуропластичности, а мозак је најкомпликованији орган ког још увек слабо можемо да схватимо. Развој мозга може утицати на наше психичко здравље. Треба стално нешто радити.

Кретање је веома важно и кад год имам времена трудим се да идем пешке. Викендом волим да физички радим, волим да косим траву.

Трудим се да једем доста свежег воћа и поврћа, а мало меса. Слаткише сам укинуо, понекад поједем мало, а некад сам био озбиљан зависник од чоколаде и кока коле што је зависност од шећера.

Очај води у болест

Када се разболео схватио је то као упозорење да нешто не ради како ваља, па је променио начин живота.

– Сваки пут кад се нешто деси питајте се зашто се то дешава. Увек човек може да ради на себи и стиче нова знања. Од очајавања нема користи, у том стању само можеш да се разболиш. Ако психу храниш негативном енергијом полудећеш.

Људи су створили навику црног размишљања, а ја увек подвлачим да се треба борити против негативе и вероватно нервирам оне који не воле оптимизам. Нормална особа воли живот и људе. Нервира ме одбијање неких људи да прихвате оптимистичну страну живота, та жеља да остану у мржњи, што бирају да шире негативне поруке и негативну енергију. Не можеш тако да се осећаш боље.

Нови Мерцедес није пут ка срећи

– Људи размишљају о томе да треба да возе најновији мерцедес и мисле да ће онда бити срећни. Кад гледате филмове о животу звезда видећете да су већином биле усамљене. Суштинско је повезивање с људима који су вам драги. Реално је само физичко повезивање, а пољубац јесте нешто најинтимније између двоје људи, емотивни и физички контакт који не може да се оствари преко виртуелне мреже. Људима је важно да буду заједно. Интоксицирани су вестима. Кад слушате негативне вести и вама је тако и у глави.

“Између два света”

О судару светова класичне и традиционалне медицине, вери без које нема успеха, позитивном ставу према животу, исхрани као моћном фактору здравља, води, Николи Тесли који је његова велика инспирација, шаманској медицини и есенцијалним стварима које чине живот писао је на 600 страница књиге “Између два света”.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: bgonline.rs