Здравље Србија

ДР ГРУЈИЧИЋ ДАЛА ВАЖАН САВЕТ: Чим осетите корона симптоме урадите ОВО

„Чим осетите симптоме, одмах се јавите лекару и одмах лезите у кревет. Узимајте витамине, воће и пијте што више течности“, истакла је директорка Института за онкологију Даница Грујићић данас у емисији РТС Ординација.

Додала ју да у наредном периоду треба избегавати окупљања, а нарочито тржне центре који су, како је рекла, највећи извор инфекције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ја разумем младе људе и нормално је да желе да се друже, али сада велика окупљања нису добра. Ја сам увек била против тих кутија од тржних центара. Важан је ваздух и прородна вентилација, а тога нема у тржном центру“, напоменула је др Грујичић па додала да, ако хоћемо да се заштитимо, убудуће градимо отворене тржне центре или бар оне у којима је омогућена природна вентилација.

Не пропустите актуелне и занимљиве теме на форуму ана рс.

Пацијентима који су оболели од ковида препоручила је да буду дисциплиновани, да слушају препоруке лекара, али и да ослушкују свој организам. Важно је да се узимају витамини Ц и Д, као и да уносе много течности.

„Мало природни имунитет, мало вакцина и стаће епидемија. Нећу да чујем да не можемо да победимо корону“, изричита је била професорка.

Докторка Грујичић је прележала корону, осећа се добро, а мировала је две недеље током борбе са вирусом.

„Нисам губила чуло мириса, ни апетит. Чим сам појела две шните сланине – било ми је боље“, поручила је др Грујичић.

Саветовала је надлежнима да позитивно одоговоре на понуду Русије да се њихова вакцина производи у Србији.

„Много је важно да имамо своју вакцину. Торлак треба да остане наш. Треба да као суверена држава имамо своју вакцину, па и да је извозимо. Све вакцине које добијају наша деца треба да се проиузводе у Торлаку“, напоменула је, док је на питање шта ју је највише изнеадило код вируса, рекла да је то трајање епидемије.

Извор: Ј.М./zena.blic.rs