Регион

ДРАГАН КОЈИ ЈЕ УБИО МОНАХА СТЕФАНА ПРИЗНАО: „Ево зашто сам га убио“

Фото: Јутјуб ATV

Драган Шево током саслушања у полицији признао је убиство монаха Стефана Ачића и инспекторима испричао своју верзију овог незапамћеног злочина у манастиру Глоговац код Шипоца.

Он је током испитивања у Полицијској станици Мркоњић Град рекао да није имао намеру да убије монаха, већ му је циљ био да се докопа новца од прилога, сазнаје Српскаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тврдио да је у манастир дошао јер му је требао новац. Ради се о тешком коцкару, који је имао доста дуговања, па је на све начине покушавао да се домогне новца. Будући да је раније боравио у манастиру, знао је да монаси имају новца од прилога – каже извор близак истрази.

Он каже да је Шево тврдио да је ножем прво покушао да заплаши монаха.

– Он тврди да убиство није планирао, већ да се ствар отела контроли. Тврди да је ножем покушао заплашити монаха, али му се он успротивио. Стефан није желео да попусти и да му преда новац. Наводно је било и нагуравања и тада је избо монаха по грудима – појаснио је извор из истраге.

Шево је током испитивања испричао и да возач, који га је довезао до манастира Глоговац, није знао за убиство све док се нису вратили за Бањалуку када је вест о убиству монаха прочитао на Фејсбуку, преносе Новости.

Злочин се догодио 7. децембра и Шево је два дана био у бекству. Лоциран је и ухапшен у мотелу „Нана“, где се пријавио под својом личном картом. Током хапшења је сам себе ножем убо у груди, због чега је оперисан и до јуче је боравио у болници.

Први резултати истраге указују да је из манастира украдено нешто више од 100 марака.

Убица је идентификован захваљујући монаху који је, пре него што је издахнуо, телефоном позвао другог монаха и рекао му да крвари и да га је „Драган убо ножем“.

Извор: Блиц