Србија

Хаос испред Сава центра: Пробијен кордон милиције, покушај упада на седницу Скупштине града

Београд — Седница Скупштине града почела нешто после 10 сати. До опозиције и удружења грађана, који су се окупили испред Сава Центра, упали у зграду.

Они покушавају да спрече седницу, а након гурања с кордоном комуналне милиције ушли су у „предворје“ зграде, односно у простор између два реда врата на улазу у Сава Центар из Улице Милентија Поповића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они жеде да са дневног реда скину план детаљне регулације за Макишко поље који, како тврде, угрожава водоснадбевање грађана.

Комунална милиција их је ту зауставила и спречила да уђу у хол, у којем се налази и полицијска бригада, која није реаговала.

Окупљени тврде да су у складу да законом поднели захтев да присуствују седници и да „нема основа да им се брани да уђу“.

Међу окупљенима су представници одборничких група Странке слободе и правде и Народне странке, градске организације Двери Београда, удружења Битка за Кошутњак, иницијативе Не давимо Београд…

До инцидента је дошло током обраћања представника опозиције и удружења грађана, који тврде да је седница Скупштине града нелегитимна и да јавна расправа која је недавно одржана о плану за Макишко поље уопште није била јавна, јер грађани нису могли да јој присуствују.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг