Србија

Хитно! Премијерка Брнабић се обратила грађанима: Ево шта нас очекује ДО КРАЈА ОВЕ ГОДИНЕ!

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић поновила је данас да ће Србија бити једна од првих земаља које ће имати вакцину против корона вируса и додала да се очекује да ће то бити до краја ове године.

Гостујући на Пинку, Брнабић је рекла се преговори воде са свим произвођачима, да је уговор са америчком компанијом Фајзер о набавци вакцине против корона вируса већ потписан, а да су завршени преговори око уговора са руском и кинеском вакцином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Надам се да ћемо вакцину против корона вируса добити до краја ове године. У четвртак ујутру имамо још један састанак најужег тима код председника Републике да га известим о томе докле смо дошли – рекла је Брнабић.

Додала је да је набавка вакцине против короне значајна ствар која показује нови политички кредибилитет, снагу и озбиљност Србије, као и њену финансијску снагу.

Брнабић је навела да су многи представници опозиције ширили неистине како Србија неће моћи да добије вакцину против короне јер нема новац за аванс.

– Ми смо све те авансе већ платили и немамо проблем. Додатно смо ребалансом до краја године издвојили новац да платимо 50 одсто од једног прозивођача вакцина које чекамо и немамо никакав проблем са тим – додала је Брнабић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг