Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ДОКТОР КОН: Ми нисмо подржали никакво попуштање мера! Ево шта нас чека за Нову годину!

„Медицински део није подржао никакво попуштање. Ми нисмо били за ово. Постоје други аргументи из ПКС, Града Београда и треба их поштовати. Ја кад чујем њихове аргументе ја се најежим,као када они чују агументе медицинског дела“, навео је данас епидемиолог Предраг Кон.

Он је казао за тв Прва да је критична ситуација је и даље, те да постоји опасност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми јесмо у фази спуштања криве и зато смо сматрали да мере не треба попуштати – навео је наш стручњак.

Он каже да ако почиње да се угрожава и сама плата за здравствене раднике ми смо онда уздржани и морамо да прихватимо да смо заједно у Кризном штабу са економским делом.

– Постоје неке ствари које су потпуно нереалне. Неко ко мисли да слави Нову годину је нереалан. Ја бих желео да сви лепо прославе, али то није реално – објаснио је Кон.

Он каже да га интересује ко ће да инсистира на Кризбном штабу да се одрже прославе Нове године.

– Политичка је одука да се уведе ПЦР тестирање сада. Није могло раније, то је суштина. Осећам се изнемогло после седница Кризног штаба, али балан и аргументација са више страна је неопходна. Мислим да се ми узајамно слуишамо на седницама. Битно је објашњавати економски део. Нисмо ми дозволили вирус да се шири. Он је решио да остане ту. Само чекамо вакцину да га озбиљно сузбијемо – закључио је епидемиолог.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс