Србија

КО ЈЕ УГРОЖЕНИЈИ? Естради по 90.000 динара помоћи државе, пензионерима 5.000

Финансијску помоћ од државе добили су извођачи који уживају статус самосталних уметника, на молбу Самосталног синдиката естрадних уметника Србије (СЕМУС), који је од Министарства финансија затражио новчану помоћ за своје чланове, потврдио је председник тог синдиката Драгиша Голубовић.

Иначе, данас раније је саопштено да је почела једнократна исплата помоћи пензионерима у износу од 5.000 динара

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Помоћ су добили музичари и певачи који су у статусу самосталног уметника, а да нису у пензији, већ су активни, и којима још увек тече радни стаж.

Међу њима су Иван Гавриловић, Снежана Бабић Снеки, Марко Булат, Беки Бекић, Јелена Броћић и многи други, рекао је Голубовић, преноси Бизлајф.

Накнада је била наменска због короне, три пута по 30.000 динара месечно, укупно 90.000 на њихове текуће рачуне, с тим што је све исплаћено одједном.

Та помоћ је знатно помогла људима, оценио је Голубовић.

Ми смо у име Синдиката упутили захтев Министарству финансија да одобри додатна средства и за самосталне раднике у области културе, за музичаре и певаче који нису у статусу самосталног уметника, који живе искључиво од свог посла и по том основу су пријављени код пензионог фонда и плаћају сами себи доприносе.

Надамо се да ће и то одобрити, објаснио је Голубовић.

Извор: Н1