Србија

КРИЗНИ ШТАБ ОТКРИО: Ево када почиње вакцинација и ко ће први примити вакцину

У Палати „Србија“ одржана је конференција Кризног штаба за борбу против вируса корона.

Секретар Министарства здравља др Мирсад Ђерлек рекао је на конференцији да ће масовна вакцинација почети у првом кварталу 2021. године, а да ће крајем ове године доћи прве вакцине, а прво ће бити вакцинисани здравствени радници, припадници полиције и војске.

„Нама је сваки сат за вакцину битан. Прокуженост је око 20 одсто, те колективни имунитет можемо стећи једино имунизацијом“, навео је Ђерлек.

У Србији су због ширења корона вируса данас ступиле на снагу нове, оштрије мере, и ово је прво њихово обраћање након што су оне усвојене. Нове мере важе 15 дана.

Кафићи, ресторани, барови, ноћни клубови и сплавови, неће радити од петка у 17 часова до понедељка у 5 часова ујутру без изузетка. Њихово радно време биће од понедељка до петка од 5 до 17 часова. Овим објектима је дозвољено да обављају доставу хране нон стоп, 24 сата, седам дана у недељи, као и осталим привредницима чија је то основна делатност.

Од петка у 17 часова до понедељка у пет ујутру неће радити ни тржни центри, продавнице гардеробе, кладионице, коцкарнице и дечје играонице.

Извор: sputniknews