Србија

Лоше вести! Кон: НИЈЕ РЕАЛНО ДА ДОЧЕКАМО НОВУ ГОДИНУ КАО ДА СЕ НИШТА НЕ ДЕШАВА! Ево шта нас чека!

Подсетимо, страни држављани који улазе у Србију обавезни су да се тестирају на корона вирус

Члан Кризног штаба епидемиолог др Предраг Кон каже за РТС да је још увек на дневном реду мера забране кретања за Нову годину и Божић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није реално да ће се Нова година дочекивати као да се ништа не дешава, то је сасвим сигурно и једино што могу да вам кажем. Размотрићемо шта ће бити за празнике“, рекао је Кон.

Подсетимо, страни држављани који улазе у Србију обавезни су да се тестирају на корона вирус, последња је одлука Кризног штаба, док ће грађани Србије који се враћају у матичну земљу морати да буду у изолацији 10 дана, која може да се прекине негативним ПЦР тестом.

„Ми још увек имамо већи пријем него отпуст, сада је око 200 а био је око 300, на дневном нивоу. И даље ће падати и надамо се да ће се за десетак дана изједначити број пријема и отпуста. Није још време за радовање, наше болнице су у врло, врло озбиљној ситуацији“, рекао је он.

„Својевремено сам рекао да мислим да се неће поновити нешто налик шпанској грозници, сада постоје антибиотици који итекако спречавају масовне бактеријске компликације… Ово је још увек ситница у односу на трагедију шпанске грознице, и надам се да ће бити тако и надаље. Не заборавите да је та болест однела 50 милиона живота“, рекао је он и додао да постоје и они који мисле да је сто милиона права бројка.

„Вакцина је прекретница, али погледајте и какав је сада надзор, у то доба нису знали на једном крају света шта се у другом дешава“, рекао је он.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс / Мондо.рс