Србија

ЛОШЕ ВЕСТИ! Мрзитељка Срба ће бити укључена у дијалог Београда и Приштине!

Сервер је казао да разуме да је „многи Срби неће ценити јер је заговарала учешће НАТО у рату после пропасти преговора у Рамбујеу“

Професор на Универзитету „Џонс Хопкинс“ у Вашингтону Данијел Сервер изјавио је да ће некадашња шефица америчке дипломатије Медлин Олбрајт бити укључена у дијалог Београда и Приштине у име наредне администрације САД, без обзира на то шта Срби мисле о њој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Није важно шта Срби мисле о томе или не да Медлин Олбрајт буде укључена. Она ће бити укључена. Бивша је државна секретарка и важна је струја, не толико у Демократској странци, већ у мислећем демократском свету, делу демократког света који мисли о спољног политици. А и живела је у Србији, говори српски. Мислим да би то требало ценити“, рекао је Сервер за телевизију Н1.

Сервер је казао да разуме да је „многи Срби неће ценити јер је заговарала учешће НАТО у рату после пропасти преговора у Рамбујеу“.

„А и савршено разумем како се постављају према мени, иако сам се ја противио бомбардовању. Ипак, није важно, она ће имати утицаја, има занимљиве ствари да каже“, навео је Сервер.

Додао је да зна да у Београд није добродошао нико од истакнутих учесника прошлонедељне седнице Спољнополитичког одбора Представничког дома Конгреса САД, на којој су разматрани политички приступи које би администрација будућег америчког председника Џозефа Бајдена могла да примени према Западном Балкану.

Учесници те седнице, на којој су уз Сервера и Олбрајтове говорили и одлазећи председавајући Одбора за спољне послове и албански лобиста Елиот Енгел и представник невладине Фондације Џејмстаун Јануш Бугајски, поручили су да Србија мора да призна Косово које треба да постане чланица УН..

Он је казао „Американци и Европљани морају заједно да раде“ по питању дијалога Београда и Приштине јер су и ЕУ и САД доказали да не могу сами да дођу до решења проблема.

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Тањуг