Свет

Лукашенко шокирао све! УПОЗОРАВА НА РЕЖИРАНУ ИГРУ ГЛОБАЛИСТА! Свет клизи у „контролисани хаос“

Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да међународни поредак клизи у такозвани „контролисани хаос“.

„Међународни поредак клизи у такозвани контролисани хаос. Види се смишљена и режирана делатност глобалних играча који некад не воде рачуна ни о чему, чак ни о интересима сопственог народа“, рекао је Лукашенко током самита ОДКБ у форми видео-конференције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

По његовим речима, „активности организације (ОДКБ) се врше у тешким условима“.

„Систем међународних односа се деформише, као и механизми контроле наоружања. У разговору (између држава) све више доминира конфронтациона реторика. Свет још једном стоји на прагу неконтролисане трке у наоружању“, рекао је Лукашенко.

Шеф белоруске државе је констатовао да пандемија ковид 19 није само закомпликовала проблеме међународне сарадње, већ је заоштрила социјалне конфликте. У целом свету су у току масовни нереди, без преседана.

„Већ је јасно да то нису спонтане појаве незадовољства, како медији покушавају да нам представе“, нагласио је он.

Лукашенко је обратио пажњу на нереде у САД и Европи које су се смарале погодним државама за живот, моделом демократије.

„Очигледно није пронађена универзална равнотежа између грађанских слобода и интереса националне безбедности у западним друштвима. Изгледа да је то разлог све снажнијем наметању двоструких стандарда међународној јавној свести“, рекао је белоруски председник.

По његовим речима, „са једне стране, врло оштра реакција западних власти на протесте и у целини непопуларну државну политику, представља се као објективна потреба“.

„Са друге стране – мере других држава за осигурање стабилног развоја, одржавање поретка и законитости представља се као диктатура и деспотизам. Иако су те мере вишеструко мекше од оних код њих“, нагласио је Луакшенко.

Белоруски лидер је додао да у условима неравноправних система, манипулисање људима, употреба хибридног утицаја и технологија такозваних обојених револуција постали су уобичајена појава“.

„Штавише, нема ту никаквих обојених револуција, то су обични нереди“, закључио је Лукашенко.

 

Извор: rs.sputniknews.com