loading...
Регион

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Дритана Абазовића чува полиција! Ево шта се дешава!

Потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић добио је јуче полицијско обезбеђење, потврђено је подгоричким “Вијестима” из више извора.

То је учињено само неколико дана након што је из Управе полиције саопштено да њихови службеници не располажу подацима да је угрожена његова или безбедност чланова његове породице.

Према информацијама “Вијести”, пет полицијских службеника задужено је за пратњу лидера Грађанског покрета УРА (ГП УРА), који је именован за потпредседника Владе за координацију служби безбедности. Из Управе полиције нису се оглашавали тим поводом како би објаснили да ли су установили да ли Абазовићу прети опасност.

Извор “Вијести” тврди да је Абазовићу обезбеђење дато на основу мишљења Агенције за националну безбедност (АНБ).

Потпредседник Владе није штићена личност, према владиној Одлуци о одређивању лица и објеката које обезбеђује Управа полиције.

Из Управе полиције недавно су саопштили да ће предузети опсежне мере да утврде да ли безбедност тог политичара планира да угрози један од шефова криминалног клана из региона, након што је ГП УРА саопштила да њихова сазнања говоре да један регионални криминални клан жели да угрози живот Абазовића.

 

Извор: rs.sputniknews.com