Србија

МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ! Ово су нове мере Кризног штаба, ево шта је одлучено ЗА ВИКЕНД!

Позоришта, биоскопи, музеји и друге институције културе према најновијим мерама Кризног штаба радиће до 21 сат, док ће тржни центри и угоститетљски објекти и овог викенда остати закључани, сазнаје „Блиц“.

Седница Кризног штаба завршена је за мање од 45 минута а мере које су реклаксиране према нашим сазнањима биће прве у низу о којима се расправља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како јавља наш извор, следећа седница требало би да буде одржана у понедељак а на столу ће тада, према најавама бити управо радно време ресторана, кафића и малопродајних објеката.

Наши извори преносе да су лекари били изричити да се не ублажавају мере овог викенда и да се сачека анализа епидемиолошких бројки како би се у понедељак евентуално релаксирале мере. Представници власти су били за то да се мере „олабаве“ већ у суботу и недељу, али ће се пресећи првог радног дана следеће седмице.

Предлог власти је, како сазнајемо, био да се радно време кафића продужи и буде до 20 сати, о чему ће се интензивније расправљати у понедељак.

Седнице (Кризног штаба, прим, нов,) нису ни мало пријатне. Неко чува приведу, неко здравствено. Медицнски аспект је сасвим дургачији од политчког и ја не видим да је уопште могуће другачије. То је природна позиција. Из тога излази: Видећемо – рекао је др Предраг Кон јуче коментаришући данашње заседање Штаба и евентуалне мере које ће бити донете.

Расправа о потенцијалној либерализацији појединих мера је у фоксу јавности посебно због чињенице да у овај петак истиче рок који је одређен за ограничење рада угоститељских и већине трговиснких објеката до 17 сати, а викендом им је потпуно забрањен рад.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс