Србија

„МЕРЕ СУ ВАМ СУЛУДЕ!“ Срамна је уцена др Кона, распустите Кризни штаб

Фото: Јутјуб

Посланик у Народној скупштини Србије Владимир Ђукановић данас је поново вређао епидемиолога и члана Кризног штаба др Предрага Кона рекавши да је су његове „мере сулуде“ и да „Кризни штаб треба распустити, а привредницима допустити да раде“.

Ђукановић је на друштвеној мрежи Твитер написао: „Срамна је уцена господина Кона. Замислите да вама, господине Кон, дођу привредници које сте уништили вашим сулудим мерама па да вам мало изразе протест? Распустити Кризни штаб и допустити привреди да ради“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Народник посланик испред Српске напредне странке алудирао је на изјаву др Кона од јутрос у који је епидемилог рекао да је као лекар спреман на протест уколико Влада одлучи да попусти мере за празнике.

– Протест подразумева да смо спремни да јасно покажемо да смо против било какавог организовања дочека јер то може само да погоршава ситуацију. Поготово сада када су нам болнице пуне. Крива јесте сада да је мало у паду, али далеко је то од доброг. Ми из Кризног штаба морамо бити јасни и кажем да смо против било каквог дочека – рекао је данас епидемиолог Предраг Кон.

Такође, из овог твита је потпуно јасно да Ђукановић не разуме ко предлаже антиепидемиолошке мере, а ко их усваја иако је представник владајуће партије у земљи.

Није први пут

Ово није први пут да Ђукановић у јавности иступа против Кризног штаба и епидемиолошким мера које ово тело Владе Србије предлаже у борби против корона вируса.

Недавно је телевизијске наступе наступе др Предрага Кона упоредио са сиреном која је означавала бомбардовање Србије 1999. године.

– Сирена „шизела“ током бомбардовања је ништа у поређењу са Коновим наступима по телевизијама. После сваког његовог излагања штипам се да видим јесам ли жив – написао је Ђукановић.

Недуго затим је, овога пута на Твитеру, позвао на распуштање Кризног штаба.

Извор: Блиц