Србија

Морате знати! АЛАРМ У СРБИЈИ ПРЕД ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ: Ево шта шта вас очекује ако не будете поштовали епидемиолошке мере!

Фото: Јутјуб

ВЕЋИНА ресторана, кафића и хотела широм Србије, који су претходно рекламирали дочек Нове године, померили су прославе за период од поднева до 18 часова, неки су их потпуно отказали, док трећи рекламирају журке с музиком у лобију до после подне, а затим вечеру и у поноћ шампањац, без музике.

Ипак, највећи изазов за надлежне биће спречавање приватних журки у изнајмљеним кућама и апартманима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Георги Генов, директор „ХОРЕС“-а упутио је појашњење одлуке Владе о забрани рада ресторанима током празника који не смеју да раде после 18 часова.

– Забрана рада важи и за хотеле. Сви гости који се тренутно налазе у хотелима и уплатили су одмор који обухвата 31. децембар и 1. јануар, добиће уместо шведског стола, ланч-пакет – казао је Генов.

То значи да ће гости у хотелима добити свечану вечеру у соби као „рум сервис“ или ако хотел нема довољно послуге, као ланч-пакет.

Готово све викендице на Златибору, Златару, Сребрном језеру, у Врњачкој Бањи и Сокобањи унапред су изнајмљене за кућне журке. Београдски сплавови и ресторани углавном су се ограничили на прославе до шест по подне, па су се млади определили или за приватне забаве у изнајмљеним становима, или за варијанту „хајдемо у планине“.

На Златибору, према тврдњама општинара, организованог дочека неће бити, ни концерата на Краљевом тргу.

У Врњачкој Бањи званично за дочек 2021. није предвиђена ниједна организована прослава.

– У то се сигурно неће упустити овдашњи познати хотели, елитни ресторани и кафићи. Хотели за своје госте нису предвидели никакав забавни програма – каже Горан Каравесовић, из Туристичке организације Врњачке Бање, која ће током дана, све до 17 часова, на улицама приредити својеврсни „Новогодишњи базар“.

– Наравно да увек има изузетака, али колико знам неће бити ни „андерграунд“ приватних прослава, ни затворених фешти са певачима за „неко уже друштво“ – каже овдашњи музичар. – Као и увек, неко ће тражити рупу да „изврда“, али то само ствара контраефекат.

У Нишу ће новогодишња ноћ проћи без дочека, кафане и кафићи радиће уобичајено.

– Један дан и једна прослава неће финансијски променити ништа, а могу да направе велику штету, зато ћемо испоштовати све савете Кризног штаба. Свакако је прекасно да се организује дочек на квалитетан начин, ни карте нису пуштене у продају, тако да ће кафане 31. децембра радити уобичајено, без организованих прослава – каже Бојан Митић, председник Удружења угоститеља у Нишу.

Ресторан „Перла“ ипак на званичном сајту има отворен позив за дочек Нове године по цени од 4.000 динара, а како нам појашњава Митић, реч је о матине журки, организованој у складу са епидемиолошким мерама.

Дочека, званично, неће бити ни у угоститељским објектима у Новом Саду.Друштвене мреже су, међутим, преплављене објавама у којима се траже станови за изнајмљивање за 31. децембар и 1. јануар. У једном новосадском клубу кажу да су, надајући се да ће дочека ипак бити, све припремили, али да због одлуке Кризног штаба сада морају да откажу.

У КРАЉЕВУ ЗАКУПИ ОТКАЗАНИ

КРАЉЕВАЧКИ угоститељи, како кажу, поштоваће меру Кризног штаба и Владе, и радно време ограничити до 18 часова и 31. децембра и 1. јануара. Закупи локала за најлуђу ноћ су отказани, као и усмени и писмени договори са извођачима.

– И овако смо у тешком положају, а казна због кршења мере за многе би значила и дефинитивно катанац – каже власник познатог краљевачког клуба. – Али ко може да гарантује да се у неком кафићу, на периферији, нешто неће организовати, макар и дневна журка која ће, као „случајно“, да „пробије“ термин.

ПАЗАРЦИ У ВИКЕНДИЦАМА

УГОСТИТЕЉСКИ објекти, ресторани и кафићи у Новом Пазару нису ни оглашавали понуде за дочек Нове године, нити су се у граду појавиле информације да ће се у неком од њих организовати тајне прославе, иза закључаних врата. Већина Новопазараца са којима смо разговарали кажу да неће славити дочек, док млади признају да ће ићи на кућне журке или су изнајмили викендице ван града.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс