Свет

Настао карамбол! АНАЛИТИЧАРКА ОПТУЖИЛА ВЛАДУ ДА СКРИВА ТАЧНЕ БРОЈКЕ О КОРОНИ: Полиција јој упала у кућу са дугим цевима!

Ребека Џонс је одбила отказ из Министарства здравља у мају с позиције КОВИД аналитичарке, након што је јавно оптужила америчку владу да скрива праве бројке о зараженима и умрлима од коронавируса.

У понедељак јој је полиција с дугим цевима упала у кућу на Флориди због сумњи да је упала у владин интерни систем комуникације и послала поруку на 1750 различитих адреса владиних службеника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Време је да проговориш пре него умре још 17.000 људи. Знаш да је ово погрешно. Не желиш да будеш део овога. Буди јунак. Проговори пре него је прекасно“, стоји у поруци.

Према налогу за претрес стана, порука је послата у поподневним сатима 10. новембра с ИП адресе повезане с њеном кућом. Око 10 полицајаца се појавило пред њеним вратима у 8.30 ујутру, а камера у кући је све снимила.

Види се како је један од полицајаца уперио пиштољ према степеницама док му је Џонсова говорила да су горе само њена деца. Тврди да је полицајац уперио пиштољ према 2-годишњој ћерки, 11-годишњем сину и супругу, али видео то не показује експлицитно.

„Уперили су пиштољ у мене на удаљености од 15 центиметара. Узели су нам све рачунаре, мобилни и неколико екстерних меморија“, рекла је.

Полицијска портпаролка, Гретл Плесингер, рекла је да су агенти куцали на њена врата и звали је како би смањили могућу узнемиреност породице. Џонсова је 20 минута одбијала да дође до врата, спустила је агентима слушалицу, а њена породица је била на спрату кад су ушли у кућу. Плесингерова није објаснила зашто су агенти дошли с дугим цевима.

Џонсова је за ЦНН рекла да није она послала поруку.

„Нисам хакер. Порука је писана на начин на који се ја не изражавам и пуна је грешака које ја не правим“, изјавила је и додала да је чак и број у поруци умањен јер није урачунато још 430 смрти, што она никад не би учинила.

„Међу заплењеном електроником се налазе и УСБ-ови који садрже доказ да је америчка влада лагала у јануару о информацијама које има и упозорењима CDC-ја и доказе о илегалним активностима које је направила наша влада“, тврди.

Џонсова верује да је све оркестрирао гувернер Рон ДеСантис кога је јавно оптужила да муља с подацима о броју заражених и тако угрожава све Американце. Из владе негирају сваку повезаност са случајем.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/24сата.хр