Србија

НЕМА ПРОСТОРА ЗА ПОПУШТАЊЕ МЕРА И ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ! Доктор Јанковић открио шта можемо да очекујемо!

НЕМА простора за попуштење мера, каже директор Клинике за анестезију КЦ Ниш Радмило Јанковић и додаје да не верује да ће бити дозвољено да се организује дочек Нове године по ресторанима, кафићима.

Он је за ТВ Пинк навео да је ризично било какво охрабривање људи да долазе у близак контакт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не верујем да ће Кризни штаб да донети било какве мере које ће подразумевати организацију дочека Нове године јер је то у супротности са здравим разумом и са свим што причају здравствени радници – рекао је Јанковић.

Уколико би се дозволио дочек Нове године, како каже, резултат би био енормно повећање броја заражених 7.,8. ,9. јануара.

Није неважно какву ћемо поруку послати око организације Нове године, јер касније иде Божић. Проблематично је било каквом нејасном поруком охрабривати организовање дочека Нове године посебно млађих особа – нагласио је он.

Напомиње да млади углавном немају довољну представу колико је ковид 19 озбиљна и тешка болест.

Против је и рада кафића до 20 сати, јер би то значило организовање дневног дочека, што би за резултат имало повећање броја заражених.

– Стимулисати неког да уради такву ствар је ван здравог разума – сматра доктор и подсећа да је у болницама у Србији тренутно 9.700 пацијената заражених вирусом корона.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг