Спорт

НОВАК ДОНЕО ОДЛУКУ О СВОЈОЈ ПОЛИТИЧКОЈ БУДУЋНОСТИ: Ставили су ме у незгодну ситуацију

Новак Ђоковић је послао поруку јавности везану за политичке активности у свету тениса.

Ђоковић је обавестио јавност о томе да је повукао кандидатуру за чланство у Савету играча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски тенисер је једно време био председник Савета који за улогу има да представља све тенисере на АТП туру.

Новак је ове године покренуо Асоцијацију професионалних тенисера (ПТПА), сопствену организацију која не делује као тело АТП-а.„Као прво, почаствован сам константном подршком и поверењем оних који су ме номиновали. Нажалост, имајући у види последња дешавања, осећам обавезу са повучем своје име са листе кандидата. Не желим да креирам конфликт нити било какву неизвесност око играчких избора или да буде део било каквих проблема који могу да настану због тога“, почео је излагање Ђоковић.

Проблем је настао због потенцијално конфликта интереса, односно тога што је Асоцијација професионалних тенисера (АТП) забранила играчима да буду део Савета играча и неке друге сличне организације.

​Новак и Васек Поспишил, канадски тенисер са којим је Новак започео нови „посао“, се нису кандидовали за место у Савету, већ су то за њих урадили остали играчи.

„Радим то нерадо и тешка срца. Увек сам био и бићу страствен када је реч о представљању колега у Савету. Искрено верујем да постоји пут унапред, нешто што ће унапредити животе играча, посебно оних ниско рангираних и што ће имати позитиван утицај на тенис као спорт уопште. Уверен сам да ће ПТПА то успети ускоро да оствари“, додао је најбољи тенисер планете.

Подсетимо, Новак и Васек су по преласку у ПТПА поднели оставке на позицијама које су држали у Савету играча.

„Пре него што завршим ово обраћање, хоћу да нагласим да је изузетно важно да немамо сукоб интереса у нашем спорту. Надам се да ћемо ићи унапред, то се не односи само на оснивање нових асоцијација на играчком нивоу, већ и на све структуре унутар АТП. Желим свима здраву и срећну 2021. годину“.Српски тенисер нову сезону почиње АТП купом 1. фебруара, а затим га, недељу дана касније, очекује поход на одбрану титуле и на Аустралијан опену.

Што се спортско-политичких активности тиче, Новака очекује још једна бурна година са великим бројем дешавања и притисака.

Извор: sputniknews