Србија

ОВО СУ СВИ ЧЕКАЛИ! Метеоролози открили: Ево када нам стиже права зима и снег!

БЕОГРАД – Данас ујутру местимично слаб мраз и магла, у току дана у већини места претежно сунчано, док ће се понегде у нижим пределима магла задржати већи део дана. У источној Србији облачно и суво.

Ветар слаб и умерен, углавном јужни и југоисточни. Јутарња температура од -2 до 2 степена, а највиша дневна од 5 до 10 степени. У току ноћи ка четвртку на северу пролазно наоблачење понегде са краткотрајном слабом кишом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И у Београду ујутру на ширем подручју града слаб мраз и магла. У току дана претежно сунчано. Ветар слаб до умерен, југоисточни. Јутарња температура од -1 до 1 степен, а највиша дневна око 6 степени.

Наредних седам дана јутра са местимицно слабим мразом и маглом, која ће се у нижим пределима задржати и већи део дана. Током дана мало и умерено облачно и суво са температуром око просека за ово доба године. Почетком следеће недеље очекује се ново наоблачење са падавинама.

Познати метеоролог Ђорђе Ђурић објавио је на Фејсбуку своје предвиђање за наредних десетак дана!

Познати новосадски метеоролог Марко Чубрило предвиђа да би снег могао да почне да пада око овог датума.

Нажалост свих који прижељкују прави зимски угођај за дочек Божића по грегоријанском календару то је све мање вероватно јер би се наш регион све до око 27.12 налазио у релативно топлом југозападном ваздушном струјању те би било свакако претопло за снег у низијама, каже Чубрило и наставља:

– Наравно да још увек могуће да цела синоптика мало “пожури” и да хладан ваздух до нас стигне раније, али за сада то делује мало вероватно. Око 24.12. се рачуан на јаче погоршање уз кишу, снег на планинама и јак јужни и југозападни ветар. Знатно веће шансе за снег се јављају после 26.12. када модели симулирају пробијање хладног ваздуха и над наш део Европе уз секундарну циклогенезу над Јадраном. Такав развој синоптике би нам могао донети први прави снег у низијама ове зиме – закључује он.

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс