Србија

Ово су сви чекали! ПРОФЕСОР КОЧОВИЋ НАВЕО ТАЧАН ДАТУМ: Ево када ће се Србија изборити са короном!

ПРОФЕСОР Петар Кочовић досад је непогрешиво прогнозирао, користећи математичке моделе и Гаусову криву.

Недеља, 15. август 2021. дан је који треба заокружити црвеном бојом. Наиме, тада ће Србија моћи да каже да се изборила са короном и да је епидемија ове болести коначно готова.

Ово на основу математичких моделаи Гаусове криве, прогнозира професор информационих технологија Петар Кочовић, који је и до сада, готово непогрешиво, предвидео кретање ове заразе и код нас и у свету.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Објашњавајући како је дошао баш до 15. августа, истиће да ћемо до тада имати бар још два кључна тренутка. Наглашава да завршетак епидемије зависи, пре свега, од нас и поштовање мера, али и од тога како ће се показати вакцина против ковида 19.

Последњих дана приметан је пад новозаражених од короне у Србији и уколико се настави овај тренд, можемо очекивати да ћемо 23. или 24. децембра изаћи црне зоне, односно најзад ћемо имати мање од 1.000 новозаражених на 100.000 становника – каже Петар Кочовић.

Као следећи важан датум издваја 20. фебруар.

– Уколико будемо поштовали све прописане мере, посебно за предстојеће празнике, завршетак трећег таласа короне у Србији можемо очекивати око 20. фебруара. Тада ћемо моћи мало да предахнемо – рекао је он.

Професор Кочовић наглашава да све може да се поквари током предстојећих празника, које су епидемиолози већ означили као време високог ризика и преломног тренутка за трећи талас.

На питање да ли је 15. август фиксиран као датум краја короне у Србији, објашњава да се оволико унапред морају у обзир узети и непредвиђене околности, те је могуће одступање од неколико дана горе-доле.

Кочовић истиче да је оптимиста, али да свакако треба бити опрезан са предвиђањима, посебно када је у питању завршетак епидемије.

– Није добро ни прерано прогласити крај епидемије, то може имати озбиљне последице. Рецимо, Словенија је летос 22 дана била без нозаражених, па су брже-боље прогласили завршетак пандемије. То је била грешка и сада, када ни сами не знају како да се изборе са короном, никакве мере, па ни најстроже, не помажу – закључио је професор.

 

Извор: Српски телеграф