Србија

ПАЛМА ШОКИРАО НАЦИЈУ: „Ништа није тачно што нам је Кризни штаб говорио о коронавирусу“

Фото-: јутјуб

Драган Марковић Палма данас је у Скупштини током расправе о буџету за наредну годину добар део свог излагања посветио посебној теми – коронавирусу.

Он прво открио да је 6 чланова његове породице имало корону а потом је нагласио да се у медијима само слуша о тој болести и вакцинама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Само слушамо корона, вакцине, корона, вакцине. Док сам ишао ка Београду на скоро свим станицама лекари причају о вакцини. Па где их нађосте толико?“, упитао је Марковић.

Он се успротивио идеји да се посланици тестирају тако што би лекари долазили у Парламент.

„Ако ти нешто фали, иди као обичан човек што иде у амбуланту па се тестирај“, поручио је Марковић својим колегама. Председник ЈС није пропустио прилику да говори о раду Кризног штаба.

„Ништа није тачно од онога што нам је Кризни штаб протеклих 7 месеци говорио о корони. Само је тачно било оно кад саопштавају колики је број заражених и умрлих“, рекао је Марковић и додао да су грађани данас „више уплашени него кад су падале НАТО бомбе.“

Подсетимо, ово није први пут да се Палма бавио радом Штаба. Он је крајем новембра позвао лекаре да се што мање појављују на телевизијама.

„Желим да замолим лекаре, доктор Кон, свака му част, кад год упалим неки канал – доктор Кон. Хеј, људи, и ја сам почео да се плашим њега. И нико од тих стручњака није имао тачну прогнозу. Причали су нам када додје лето због високе температуре нестаће ковид, па хајде још мало, па ево сад други, па трећи талас. Изгледа да корону више не делимо на таласе и да је непрекидно присутна“, рекао је тада Марковић у Скупштини Србије.

Подсетимо, председник Александар Вучић недавно је упутио извињење члановима Кризног штаба због како је рекао напада на њих који долазе из странке коју води.

 

 

 

 

Извор: Б92