Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТКРИО! Ево када нам стижу вакцине и ко ће се први вакцинисати!

Председник Србије Александар Вучић присуствује отварању нове ковид болнице у Крушевцу. Вучић обилази Крушевац у пратњи директора БИА Крушевљанина Братислава Гашића

Председник је по доласку испред нове ковид болнице разговарао са радницима који су радили на болници, захвалио им се на њиховом труду и истакао да је Србија поносна на све који су допренили да болница буде готова у рекордном року.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Хвала на труду, посвећености и енергији, вама и вашим породицама а онима који славе славу нека је срећна. Хвала компанији која је ово завршила у рекордном року. Захвалан сам тим људима. Овде имамо и ангио салу и оперативну салу и набројао велику количину опреме међу којом је и 67 покретних респиратора.

Вакцинација је од кључног значаја

– Наш посао је да радимо и наше проблеме ћемо да решимо. Вакцинација је такође од кључног значаја. Није само корона, морамо да размишљамо и о платама људима, о економији. У наредна два или три дана добићемо прве Фајзерове вакцине, биће то за старије пре свега. Набављаћемо и даље, испитујемо и руску и кинеску вакцину – рекао је Вучић.

Рекао је да ће држава да набави неопходне вакцине, јер како је важно оне су и пресудне да економија настави да функционише.

– У првом кварталу идуће године очекује нас још 340.000 доза ако нам не смање, као што су нам сад смањили са 10.000 на 5.000. Стићи ће у међувремену у руска вакцина и кинесека. Како будемо у могућности све ћемо вакцине да набавимо – рекао је Вучић.

На питање нованара руских медија рекао је да се у Србији и даље испитује вакцина Спутњик В из Русије, али каже да очекује позитивне резултате.

– Из агенције су задовољни квалитетом. Верујем да ће ускоро наши органи имати коначни суд о вакцини – рекао је председник на отварању нове ковид болнице у Крушевцу.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс