Србија

ПРЕМИЈЕРКА САОПШТИЛА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Ево када ће бити проглашена победа над короном

Фото: Јутјуб

Премијерка Србије Ана Брнабић открила је шта жели у 2021. години.

– Свакако отварање неколико кластера у оквиру наших европских интерграција, економски раст од шест одсто, завршетак важних здравствених објеката, да наставимо још брже да гурамо дигитализацију, да постанемо лидери овог дела Европе, не само региона, у областима као што су вештачка интелигенција.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми смо већ направили изузетно значајну предност над другим земљама овог дела Европе, али морамо да наставимо да трчимо ту трку најбрже што можемо. Све у свему, кад повучете црту, што бољи квалитет живота грађана Србије.

– Важан пројекат је и ауто-пут до Пожеге, што нам је инфраструктурно први приоритет. Сваки дан има нешто што морате да урадити. И, наравно, победа над корона вирусом, коју ћу, надам се, прогласити крајем прве половине 2021.

Премијерка Србије Ана Брнабић говорила је и о недавно започетој вакцинацији у Србији, али и плану имунизације, односно о новим количинама цепива које очекујемо већ почетком јануара.

Премијерка је прва у земљи примила Фајзерову вакцину, па је управо одатле почела причу.

– Добили смо нови најављени план испорука од Фајзер-Бионтека, очекујемо да ће током јануара у Србију доћи значајно веће количине те вакцине. Надамо се да ће већ 4. јануара стићи следећи контигент. Србија свакако неће прекидати ову кампању вакцинације. Велика захвалност партнерима из Фајзера, зато што су показали озбиљност и малена земља каква је Србија је једна од првих која је потписала уговор са њима. У децембру су смањили прву испоруку, јер су генерално смањили производњу, па су свима смањили испоруке. Више ће него надокнадити током јануара – истакла је Ана Брнабић.

Стални контакт са свим произвођачима

У Србију је стигло 4.870 доза вакцине, а првобитно је било најављено 10.000. Премијерка нема дилему да ускоро стижу далеко веће количине Фајзерове вакцине.

– Имамо одличну комуникацију и можемо да се поуздамо у њих. Притом, Фајзер је стварно једна од највећих фармацеутских компанија на свету. И председник Александар Вучић, и министар здравља Златибор Лончар и ја смо у сталној комуникацији са осталим произвођачима, и очекујем и од кинеских и руских партнера одређене количине вакцине почетком јануара. У том смислу нећемо имати проблема да наставимо вакцинацију – закључила је Ана Брнабић.

Извор: Курир/srbijadanas.com