Регион

РАЗЛОГ УБИСТВА ЈЕ ШОКАНТАН! Отац Стефан помагао НАРКОМАНУ, није ни слутио да ће му зарити нож у груди

Фото: Јутјуб ATV

Полиција у Републици Српској трага за Драганом Шевом (40) због сумње да је у манастиру Глоговац код Шипова убио монаха, оца Стефана Ачића (62), и то због 50 евра!

Осумњичени је наводно имао и саучесника, возача који га је у понедељак довезао до манастира, али и одвезао после злочина. – Помагач је ухапшен убрзо након злочина, али се правдао да не зна шта се дешавало у светињи – каже извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Користољубље

Претпоставља се да је мотив крвавог пира користољубље. – Из манастира је нестало око 50 евра, колико се скупи за седам дана од добровољних прилога верника – каже саговорник.

Претпоставља се да је Драган Шево кобне вечери дошао у манастир, у који је и раније долазио и у ком се, наводно, лечио од наркоманије.

– С монахом Стефаном је вечерао у манастирској трпезарији и, наводно, тражио је оцу паре. Стефан је претпостављао да му паре требају за дрогу, па му није дао, што је Шева изнервирало. Узео је нож и двапут убо монаха у груди, и то близу срца, а затим побегао – каже извор и додаје да је рањени монах позвао помоћ.

– Други монах је чуо вапаје, а у трпезарији је затекао ужас. Крви је било по зидовима, вратима, тепиху… Тешко повређени Стефан успео је да каже ко га је напао, а затим издахнуо – каже извор.

Током истраге дошло се до сазнања да је осумњичени доста времена проводио у манастиру Глоговац.

– И отац Стефан му је помагао да се реши порока. Зато га је и примио на вечери, није ни слутио шта ће се десити. Прича се и да је Шево и сам намеравао да се замонаши – каже извор.

Мелем за душу

За убијеног монаха сви имају речи хвале, а верници су јуче били у сузама.

– Био је диван, мелем за душу. Волео је људе и био пун љубави и разумевања за свакога. Разговарао је са свима, за све имао речи утехе. Надамо се да је сада с анђелима, хвала ти за све, оче Стефане – рекао је један верник.

ИНЂИЈА ТУГУЈЕ

Окренуо се Богу на наговор мајке

Монах Стефан рођен је у Инђији као Мирослав Ачић. Инђија је јуче туговала за убијеним монахом, а његови пријатељи су за Курир испричали да је он двапут годишње долазио у родни град и обавезно посећивао локалну цркву.

– Био је јако фин. Згрожени смо стравичним злочином – кажу у цркви у Инђији и додају:

– Био је искушеник на Фрушкој гори, потом је био у манастиру код Пожаревца, а пре пет-шест година је отишао из Србије.

У манастиру у Инђији кажу да се Стефан окренуо Богу на наговор мајке, и то јер се разболео.

– Он је то урадио и оздравио. Био је у манастиру Илиње код Шапца, где се замонашио 2007. и добио име Стефан – рекли су.

Како су додали, он је по струци био кувар, а радио је у бројним ресторанима, чак и на приморју и у војном ресторану.

У кући у којој је некад живео монах сада живе станари. Кажу да има сестру и сестричину, које су се преселиле одавно.

ОПСАДНО СТАЊЕ У ШИПОВУ

Потрага за осумњиченим

Мештани Шипова кажу да је јуче код њих било опсадно стање. – Полиција је била на сваком кораку, и то са дугим цевима. Проверавали су сва возила. Увиђај је трајао сатима. Чули смо да су ишли и у стан осумњиченог, али га тамо нису нашли. Ко зна где се сакрио – рекао је мештанин.

ПЕВАЧ СЕ ОПРОСТИО

Вечан ти помен, оче Стефане

Певач Слоба Радановић опростио се на Инстаграму од оца Стефана. Он је уз њихову заједничку фотографију пренео тужну вест. – У неверици и тузи обавештавамо све поклонике манастира Глоговца да је 7. децембра ножем усмрћен дугогодишњи монаха манастира Глоговац оца Стефан. Вечан ти помен, оче наш и брате Стефане – пише у певачевој објави.

Извор: Курир.рс / Ј. Рафаиловић – Ј. Ивић