Спорт

Сада је све познато! Сјајне вести за Новакове навијаче! ЂОКОВИЋ ОБАРА ФЕДЕРЕРОВ РЕКОРД!

Може Новак Ђоковић да стави шампањац на лед! Светска тениска асоцијација (АТП) објавила је календар за почетак нове сезоне, за 2021. годину и сада је дефинитивно јасно да само чудо може да спречи Србина да обори рекорд Роџера Федерера од 310 недеља на првом месту

АТП је званично потврдио да ће се Аустралијан опен наредне сезоне играти од 8. до 21. фебруара, три недеље касније од уобичајеног термина. Први тенисер света Новак Ђоковић брани трофеј, до сада је у Мелбурну славио осам пута, а и 2021. године биће главни фаворит, то је једноставно његов терен.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак не може да се жали због ове одлуке. Померањем првог гренд слема померио се и датум до којег ће српски ас бити сигурно на првом месту АТП листе. Новак ће на трону бити сигурно до 22. фебруара наредне године, односно до завршетка гренд слема у Мелбурну. То значи да је осигурао и математички 308 недеља на првом месту АТП листе.

Две недеље ће га делити од изједначења Роџеровог рекорда од 310 недеља на трону, а три од историје белог спорта.

Заправо, већ сада можемо да кажемо да ће то Ђоковић сигурно урадити, јер чак то не може да спречи ни Федерер, без обзира на сав његов утицај на АТП и наводно мењање правила да му њему ишла у корис. Али, спортски је сачекати до 8.марта!

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс