Свет Србија

СЕРВЕР ТВРДИ: Вучић је одлучио да је једина награда да призна Косово, чланство Србије у ЕУ! Ево о чему је реч!

Професор вашингтонског Универзитета “Џонс Хопкинс” и албански лобиста Данијел Сервер тврди да никада није лобирао за тзв. Косово или Албанију.

“Да јесам, морао бих да се региструјем у Министарству правде. Ствар је јавног записа да сам пре неколико година саветовао Министарство спољних послова Косова”, рекао је Сервер у интервјуу за Косово онлајн.

Он је додао да би му било драго да учини исто за Министарство спољних послова Србије, али да они то не питају.

Сервер сматра да људи који га препознају као албанског лобисту немају, како је навео, “прави одговор на оно што он каже”.

Коментаришући изјаву председника Србије Александра Вучића да, док је председник, Србија неће признати тзв. Косово, Сервер је рекао да га схвата озбиљно и да мисли да је, како је навео, “одлучио да је једина награда која би га убедила да призна Косово чланство у ЕУ, које сигурно неће бити доступно током његовог тренутног мандата”.

Када је реч о дијалогу Београда и Приштине, Сервер сматра да ове године није било великих достигнућа, али да то не значи да је година протраћена.

Према његовој оцени, постигнут је напредак када је реч о несталима, финансијским питањима, па чак и Заједници српских општина.

Ошврћући се на своју ранију изјаву да ће Мадлен Олбрајт имати улогу у дијалогу Београда и Приштине, Сервер је рекао да је она важна личност на демократској страни политичке једначине у Вашингтону и да има, како је навео, “снажне” погледе на Балкан, па ће је људи слушати.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг