loading...
Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Министар Стефановић саопштио: ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА ЈОШ 10 ОДСТО! Ево о чему је реч!

Фото: Јутјуб

Министар одбране Небојша Стефановић изјавио је вечерас да ће војницима следеће године бити повећане плате за 10 одсто, поред повећања од пет одсто које ће добити и цео јавни сектор

– Предсеник Србије је одобрио, поред 5 одсто повећања плата за цео јавни сектор имаћемо додатних 10 одсто повећања за припаднике Војске, највише за војнике, нешто мање за подофицире, па за официре. Желимо да људи који су носиоци посла и које имамо у дефициту буду најбоље плаћени – рекао је Стефановић за РТС после данашњег састанка са председником и врховним командантом Војске Србије Александром Вучићем и Колегијумом начелника Генералштаба Војске Србије.

На том састанку је разматрано опремање Војске Србије за 2021. годину, јер како је указао министар, у региону постоји једна врста напетости.

– Ако погледате цео регион видећете да све државе у региону улажу у војску више него раније. Људи треба да буду свесни да само стабилна и јака Србија, за шта се ми залажемо, може да буде гарант безбедности на својој територји. Хоћемо војску која је модерна и желимо да уложимо у људе – нагласио је Стефановић.

Због тога, како је навео, држава жели да инвестира и у опремање војске и да искористи домаће институте и домаћу памет и фабрике наменске индрустрије.

– Озбиљно опремељена војска треба да буде гарант стабилности и да наша држава буде војно неутрална као што смо и до сада – рекао је министар одбране.

Он је подсетио да је војска у претходном периоду набавила део ПВО система, а разматра се шта треба у будућности.

У том контексту је најавио да ће бити настављена набавка из домаће индрустрије:“Лазара”, “Милоша” и “Малих Милоша”, као и модернизација ваздухоплонвог система, попут система “куб”, ремонта 14 “орлова”…

Поводом предстојеће вакцинације против Ковида 19, Стефановић каже да је са Вучићем договорено да пре свих вакцине добију здравствени радници.

– Разговараћемо о томе да и безбедносни систем буде укључен у то. Председник и Влада озбиљно разматрају како да што пре дођу до вакције. Ја сам један од поборника вакцинације и примићу исту вакцину када и војници, не пре – негласио је Стефановић.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг