Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ! У четвртак вам на рачуне леже по 5.000 динара!

БЕОГРАД – Министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће Србија Законом о дигиталној имовини „погодити право у мету“ и да на тај начин жели да иде у корак са светом.

„Идемо са регулативом целе области. Биткоин, криптовалуте је нешто што се примило у свету, то представља начин финансирања“, рекао је на ТВ Прва Мали. Он је истакао да се тим законом жели да се омогући малим фирмама финасирање на алтернативан начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мали је навео да у четвртак за 1,7 милиона пензинонера леже по 5.000 динара. Он је навео и да људи све више имају свест о томе колико је важно да се узме фискални рачун и да се плате порези.

Мали је рекао да се у овом тренутку не размишља о новом одлагању плаћања пореза и доприноса.

„С обзиром на привредну активност, да немамо локдаун, да имате могућност да порез и доприносе платите у 24 рате, мислим да је преурањено говорити о томе“, рекао је Мали.

Он је истакао да држава мора на неки начин да се финасира и да морају да буду исплаћене плате и пензије. Министар Мали је рекао да у највећој кризи на свету Србија показује да је отпорна, да може да реагује и да је њена економија много стабилнија него што су мислили.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Тањуг