Србија

Скандал! СРАМНА ИЗЈАВА ВИЛИЈЕМА ВОКЕРА: Хоће нови трибунал само за Србе, за Рачак му крив и Вучић!

Фото: Јутјуб

БИВШИ шеф Мисије ОЕБС на Косову Вилијам Вокер изјавио је да није видео доказе против бившег лидера терористичке ОВК Хашима Тачија и других, као и то да је био сведок догађаја у Рачку, јануара 1999. године.

– У Хагу у Холандији, 21 годину касније, српским злочинцима који су починили злочине у Рачку и многим другим местима на (тзв.) Косову се не суди, пред лице правде су изведене бивше вође ОВК – рекао је Вокер.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из тог разлога, Вокер је критиковао Специјализовано тужилаштво.

– Већ неко време критикујем Специјализовано тужилаштво. Рекао сам да је био крвави рат и политика геноцида 1998-1999. Многи људи из Београда и влада Слободана Милошевића учинили су неке страшне ствари на Косову. Београдска влада је према многим људима брутално поступала и многи људи у тој влади су одговорни за та дела. Често помињем да је председник Србије Вучић био члан владе Слободана Милошевића и сигуран сам да је био свестан шта се дешава на (тзв.) Косову – рекао је Вокер.

Бивши амерички дипломата позвао је међународну заједницу да успостави трибунал за истрагу генерала и министара у влади Слободана Милошевића.

Што се тиче оптужених лидера терористичке ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија, Вокер каже да није видео ниједан доказ који би их имплицирао ратне злочине.

– Знам све људе који су послати у Хаг, од председника до Кадрија Весељија и Јакупа Краснићија. Нисам видео никакве доказе од Суда. Они су дужни да представе доказе како би видели могу ли доказати кривицу у овим околностима. Немам коментар о томе какав би могао да буде исход, јер нисам видео доказе нити чуо аргументе – рекао је Вокер.

Вокер је последњи пут био на тзв. Косову у јануару ове године и том приликом је посетио Речак на 21. годишњицу масакра.

 

 

 

 

 

Извор: Косово онлине