Спорт

ШОКАНТНА ОДЛУКА ФЕДЕРЕРА! Тениски свет остао у неверици!

Роџер Федерер шокирао је своје навијаче, Швајцарац је потВрдио да неће играти на Аустралијан опену, првом гренд слему у сезони

Иако је најављивао да ће после две операције колена и дуге паузе, 38-годишњи рекордер по броју освојених грен слемова, Играти у Мелбурну наредне године, ипак је дошло до промене плана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Волео бих да будем у Аустралији, али то не би било фер према мојим коленима. Нећу играти док не будем 100 одсто спреман. Моји циљеви су Вимблдон, Олимпијске игре и УС опен – рекао је Федере који би радо да се први гренд слем у сезони поново помери

– Питање је и када ће почети Аустралијан Опен, хоће ли се заиста одлучити за 8. фебруар. Наравно да би ми одговарало да имам више времена пред турнир.

По свему судећи ће Федерер нарде сезоне прскочити и Ролан Гарос и вероватно највећи део сезоне на шљаци.

Жеља је да се вратим на терен у 2021. години. Видећемо, али ако се моја каријера сада заврши, свакако бих био задовољан што сам све завршио са овом наградом – навео је Федерер.

Новак Ђоковић би 8. марта требало да надмаши рекорд Роџера Федрера од 310 недеља на првом месту, а Швајцарац и Рафале Надал са 20 гренд слем титула беже Србину који има 17.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс