Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: „Вучићево распеће је наше васкрсење“

Београд — Епископ бихаћко-петровачки Сергије изјавио је да зна да нам је добро кренуло док год распињу председника Александра Вучића.

А како каже, знаће да „није како треба и да нестајемо“ када ућуте, објављено је на сајту Епархије бихаћко-петровачке. „Вучићево распеће је наше васкрсење“, рекао је Сергије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Епископ додаје да је некоме очигледно, досадио мир и напредак, па би сада, „осокољен резултатима“ америчких председничких избора, да „распакује Дејтон“, да поново отвори старе ране и убије и оно мало наде које имају Срби, Хрвати и Бошњаци, жељни мира и поверења.

Епископ додаје да проблем БИХ није Александар Вучић, већ фрустрације оних који би да ову земљу кроје по своме, при чему би Срба било тек толико да декоративно украсе „верски и национални монолит замишљен у неком од мрачних центара моћи“.

„Знам да то председник Вучић не би дозволио, баш као ни председник Додик, као ни сваки други честити Србин којем је стало да иза нас нешто остане у овој лепој и страшној земљи, која није и неће бити ничији плен, већ простор у којем ће живот надјачати смрт, у којем ће бити бројније нове колевке него радне визе, у којем ће комшија веровати своме комшији као брату родјеном“, рекао је он.

Епископ Сергије који живи и ради у манастиру Рмањ на граници Босне и Лике каже да се напада „онај који је нападнут у Сребреници“ и који јој је помогао као нико пре а да би се „ратне ране залечиле медјусобним поверењем“ и истиче да су Срби у том крају увек желели да остану на својим огњиштима, али да им је за то увек недостајала помоћ и разумевање, све док им је председник Вучић није помогао.

Он је подсетио да је Србија уложила новац у сваку општину и сваки град Републике Српске, као и у четири општине са српском већином у Федерацији БиХ, медјутим да би се то оспорило и омаловажило свакодневно се, каже, испаљују отровне стрелице у виду новинских написа и интервјуа „осведочених душебрижника“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг