Србија

СРЕЋАН КРАЈ ПОТРАГЕ: Пронађени Стефан и Милица

Аутомобил у ком су били Стефан Русов и Милица Мирјанић, младић и девојка који су нестали у планинама источне Србије, пронађен је на висоравни Брезовица.

Младић и девојка који су нестали у планинама источне Србије, пронађени су у близини висоравни Брезовица, потврђено је из Горске службе спасавања Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су откривени недуго након што је нађен њихов аутомобил, на путу, на делу реона Страже, а пронашле су га екипе Горске службе спасавања, објавиле су Новости.

Двоје младих су у добром стању. Како је незванично објавио Блиц, младом пару се заглавио аутомобил, па су преспавали у оближњој колиби.

МУП: Хеликоптери, полицајци и волонтери кључни за проналазак двоје младих

Након целодневне потраге коју је предводило Министарство унутрашњих послова, припадници полиције, Сектора за ванредне ситуације (СВС), хеликоптерска јединице МУП-а, Горске службе спасавања, ловачког друштва из Деспотовца и бројних волонтера, Милица Мирјанић и Стефан Русов, чији је нестанак пријављен 18.12.2020. године, пронађени су неповређени у близини места Брезовица.

Поводом нестанка два лица на територији општине Деспотовац, место Лисине, ангажовани су припадници Сектора за ванредне ситуације у садејству са Дирекцијом полиције, Горском службом спасавања и шумским газдинствима на претрази терена.

У потрази је учествовало укупно 29 припадника Сектора за ванредне ситуације са 11 возила и псом, као и 25 припадника ПУ Јагодина, 4 ПУ Бор, 4 Управе криминалистичке полиције и 2 ПУ Крагујевац.

Такође, припадник СВС био је ангажован и на претрази терена из ваздуха, заједно са припадницима Хеликоптерске јединице који су претражили више локација уз ток реке Ресаве, Кањон реке Ресаве, места Дебели и Јелови поток као и обилазак врха Бењанице, преносе Новости.

Милица Мирјанић (20) и Стефан Русов (27), су у суботу ујутру кренули у раним јутарњим сатима у аутомобилу „пежо 207“ беле боје, београдских регистарских ознака ка излетишту Лисине.

Последњи сигнал са телефона забележен је јуче око 15 сати, код Тупижнице. њихов траг изгубио се у подножју планине Бељаница код Деспотовца, а нестанак су пријавили родитељи.

У потрагу су, поред Горске службе спасавања, били укључени и полицијски хеликоптери, мештани, породица несталих.

Извор: sputniknews