Русија

СВЕ СУ ОТКРИЛИ! Свет у неверици! Ово су главни циљеви Русије!

Генерални директор руске свемирске агенције Дмитриј Рогозин изјавио је да су главни циљеви Русије у космосу експанзија човечанства и коришћење свемирске активности како би се осигурала стратешка одбрана земље

Експанзија човечанства, коришћење резултат космичке активности зарад осигуравања стратшке одбране земље, раст животног квалитета, али и развој напредних технологија и спровођење фундаменталних научних истраживања о настанку Земље и свемира – појаснио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим речима је Рогозин одговорио на питање једног корисника друштвених мрежа да објасни који је глобални циљ Русије имајући у виду да је, рецимо, главни циљ америчке компаније „Спејс икс“ да стигне на Марс.

Претходно је Рогозин упутио писмо директору НАСА Џиму Брајденстајну у вези са америчким санкцијама предузећима ове државне корпорације.

Рогозин је, између осталог, назвао ове америчке санкције незаконитим и глупим.

Подсетимо, з понедељак је објављен санкциони списак на сајту америчког Министарства трговине на којем се први пут налазе предузећа „Роскосмоса“: Ракетно-космички центар „Прогрес“ (производи ракете „Сојуз“) и главни научни институт државне корпорације CNIImaš (који обухвата и Центар за контролу летова).

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/ rs.sputniknews.com