Свет

Свет на ногама! Процурели језиви мејлови Трамповог саветника! СВЕ ИХ ТРЕБА ЗАРАЗИТИ КОРОНОМ!

Фото: Јутјуб

„Бебе, деца, жене, млади, људи у средњим годинама, све те нискоризичне категорије треба да заразимо како бисмо постигли имунитет крда“

Недавно процурели мејлови из врха Трампове администрације, указују да се све време од почетка пандемије, говорило о намерном заражавању одређених друштвених категорија, како би се постигао колективни имунитет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тадашњи виши саветник за политике помоц́ника секретара за јавне послове, заменик Мишела Капута и научни саветник Трамповог крзног тима Пол Александар, периодично је слао мејлове од априла до септембра, и то на адресе људи из врха Трампове администрације.

Детаљи говоре о томе да је Александар инсистирао на намерном заражавању нискоризичних категорија популације, тиме што би „намерно попустили мере, пустили ИХ да се заразе; сви добро знамо шта се дешава када се све отвори; мој одговор је кога брига што има више позитивних случајева, све док штитимо старије и угроженије популације; овим стварамо природни имунитет крда“.

Трампови званичници демантовали су наводе да је оваква политика вођена током ударног таласа пандемије, а мејлови послати од стране Капута показују да ни он није био наклоњен оваквом приступу. „Др. Пола Александра смо, углавном, држали на дистанци током његовог ангажовања у периоду од 6 месеци. Чак му је и сам Капуто наредио да престане да шаље такве мејлове. То свакако није утицало на нашу интерну политику и комуникацију“, додао је високи званичник управе.

Др. Александар, такође је манипулисао недељним извештајима о смртности, разводњавајући смернице које су стизале из његове агенције.

Фаучијево јавно саопштење из септембра 2020, на тему имунитета крда, узима се као званични демант ових навода. „Беспотребно је излагати ризику било кога, младог старог. Нећемо седети скрштених руку и чекати да се сви заразе, како бисмо постигли некакав имунитет крда.“

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Politico.com