Спорт

ТЕНИСКИ СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Невероватна изјава Федерера о Ђоковићу! Ово нико није очекивао од њега!

Друго највеће ривалство у историји тениса је оно измешу Новака Ђоковића и Роџера Федерера, одмах иза Нолетовог са Рафаелом Надалом. Србин и Швајцарац су за сајт АТП-а говорили о томе, а љубитељи тениса су остали шокирани изјавама петог тенисера света

Наиме, навијачи углавном имају мишљење како Федерер не поштује и не цени Ђоковића, али је овог пута Швајцарац доказао супротно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Новак очигледно може изузетно добро да игра на свим подлогама. Увек донесе одређени ниво игре, који је изузетно висок, па да бисте га победили морате бити најбољи. Он се сјајно креће, а ја имам одличну координацију, тако да се добро слажемо један с другим – рекао је Роџер, па наставио о легендарном финалу Вимблдона из 2019. године, када је Ђоковић спасио две меч лопте и на крају добио епски меч резултатом 13:12 у петом сету.

Осврнете се уназад и цените борбу и битку и врсту меча. Не можете увек бити део оваквог меча, па кад дођу око вас, морате да их цените – истакао је Швајцарац.

Затим је причао конкретно о ривалствима у спорту.

– Мислим да су заправо ривалства изузетно важна у спорту, мислим да то такође чини игру популарнијом. Мислим да вам увек треба неко са ким можете да будете прави ривал. Тако је са мном са Ђоковићем и Надалом. Хвала Богу што сам их имао, мислим да извлачимо најбоље једни из других – изјавио је Федерер.

Са друге стране, истом мером је Ђоковић узвратио.

– Играо сам толико узбудљивих мечева с њим током година. Сваки пут кад ступим на терен против њега, то је узбудљиво, врло је узбудљиво јер некако надмашује тај меч. То превазилази спорт – поручио је Ноле.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс