Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Миодраг Стојковић!

Познати хирург из Сремске Митровице Миодраг Мића Стојковић преминуо је у 63. години. Доктор Стојковић је низ година био један од најзначајнијих ортопеда у митровачкој болници и шире.

Познат је по томе што је први у Србији применио методу руског доктора Гаврила Абрамовича Илизарова у санирању тешких ортопедских повреда и прелома коју је специјализирао у Москви, пише Митровицаинфо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Миодраг Стојковић је рођен 1958. године. Завршио је митровачку гимназију а потом Медицински факултет.

Вест о смрти лекара подељена је и на друштвеним мрежама. Ту су бројни мештани изразили саучешће и тугу због смрти лекара. Неки од њих су споменули и „зло које га је однело“.

Почивај у миру окружен анђелима. Зар је ово зло морало однети једног од најбољих? – стоји у једном од коментара.

– Саучешће породици. Вечна слава доктору и свима које нам ово зло одузело – наведено је у другом.

Подсетимо, у протекла два дана објављене су вести о смрти двоје лекара. У Београду у 61. години од последица заразе корона вирусом преминуо је професор Милорад Борзановић. Био је начелник Преоперативне припреме Клинике за кардиологију Института за кардиоваскуларне болести Дедиње .

Јуче се појавила информација о трагичној смрти др Данијеле Гордић, пулмолога из Краљева, као последици корона вируса. Она је преминула у својој 48. години остављајући за собом супруга и троје малолетне деце.

 

 

 

 

 

Извор: Телеграф.рс