Србија

УДАРНА ВЕСТ! Хаос у Новом Пазару! Стигла група наоружаних мушкараца! Полиција на лицу места

Нови Пазар — У раним јутарњим часовима, двадесетак, како неки медији преносе, наоружаних мушкараца запосело је градилиште у улици Рифата Бурџевића у Новом Пазару.

Градилиште се налази код Великог гробља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На том градилишту Ријасет исламске заједнице Србије (ИЗС) је почео изградњу Исламског центра.

Саобраћај на овом путу се успорено одвија, јер је на десетине возила тутинских регистрационих ознака паркирано уз ограду Великог гробља.

Овај плац као и већину средстава за изградњу Исламског центра Ријасету Исламске заједнице Србије донирао је Џевад Аљковић из Новог Пазара.

Планом је предвиђено да објекат буде на три нивоа, тако да ће поред простора за обављање намаза, један спрат бити намијењен школи Кур’ана, а други Исламском обданишту.

Како Б92.нет сазнаје припадници Полицијске управе у Новом Пазару су тренутно на лицу места. Незванично твре да није било науружануих људи, како су пренели неки медији.

„Полиција ће реговати уколико буде нарушавања јавног реда и мира,за сада не жели да се меша у спор две исламске заједнице“, рекао је за Б92.нет извор из новопазарске полиције.

Мешихат Исламске заједнице у Србији осудио узурпацију и скрнављење.

Мешихат Исламске заједнице у Србији (ИЗуС) најоштрије осуђује узурпацију и скрнављење вакуфског добра „Меариф“ на катастарској парцели број 2454/1 која је саставни дио Великог гробља у Новом Пазару од стране представника, како они наводе, паравјерске творевине.

„Тим поводом, надлежне службе Мешихата и Новопазарског меџлиса обратиле су се грађевинској инспекцији и Полицијској управи захтјевом да се заустави нелегална градња на дијелу вакуфског добра и заштити вакуф од даљег угрожавања. Исламска заједница са својим вјерницима, као што је и раније бранила све вакуфе који су били мета напада, подузела је кораке у заштити и овогвакуфског добра. Од надлежних органа очекујемо подузимање хитних законских мјера у циљу заштите имовине Исламске заједнице и санкционисање оних који је угрожавају“, наводи се у саопштењу.

У Србији постоје две сукобљене исламске заједние – Исламска заједница Србије и Исламска заједница у Србији. Годинама се споре и око имовине.

 

 

 

 

 

Извор: Б92/Тањуг