Србија

Ударна вест! КРИЗНИ ШТАБ ПРЕДЛОЖИО НОВЕ МЕРЕ! Ово се никоме неће свидети!

Медицински део Кризног штаба је на јучерашњој седници инсистирао на новом скраћењу радног времена угоститељских објеката, али и услужних делатности

Ове мере су део предлога који су послали Влади Србије на усвајање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, седница Кризног штаба у пуном саставу, на којој је анализирана ситуација са корона вирусом, трајала је јуче од 12 до око 13 часова, али је медицински део наставио заседање како би прецизније дефинисали предлог нових мера, који су затим доставили Влади Србије.

Како сазнаје „Блиц“ из извора блиских Кризном штабу, јуче је тако предложено скраћено радно време за многе делатности, али и затварање током викенда.

Предлог медицинског дела шта је да угоститељски објекти, дакле, кафићи, ресорани, барови, клубови и слично, али и тржни центри, фризерски и козметички салони, бутици, односно све продавнице које не садрже прехрамбену робу, раде радним данима до 17 часова (сада је до 18, односно до 21), а да викендом уопште не раде.

Велика новина у предложеним новим мерама односи се на услужне делатности. Фризери, козметички салони и слично, али и бутици који нису у тржним цетрима, према постојећим мерама могу да раде до 21 час.

Уз то, драстична промена би била и да се све то, заједно са угоститељским објекитма, буде затворено током викенда.

Ово је само предлог који би, уколико га Влада Србије усвоји, био на снази до средине децембра, дакле важио би у наредне две недеље.

Иначе премијерка Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће имати састанак са председником Александром Вучићем, као и да ће држава ће са новим мерама изаћи данас или сутра.

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс