Регион

Ухапшен амбасадор Црне Горе! ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ДРИТАН АБАЗОВИЋ!

Бивши министар здравља и амбасадор Црне Горе у Пољској Будимир Шегрт ухапшен је данас, саопштио је потпредседник Владе Дритан Абазовић.

– Ухапшен бивши министар здравља и амбасадор Црне Горе у Пољској Будимир Шегрт. Нема недодирљивих! Борба против високе корупције остаје приоритет! – написао је Абазовић на Твитеру.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је и да ће доказати да је држава јача од организованог криминала.

Специјална државна тужитељка Лидија Вукчевић одредила је тужилачко задржавање до 72 сата некадашњем извршном директору приватне болнице “Мељине” Будимиру Шегрту, након саслушања у Специјалном државном тужилаштву, сазнају „Вијести“ у СДТ-у.

Шегрт је негирао да је починио кривично дело за које га сумњичи СДТ. Према информацијама „Вијести“, задржавање је одређено и некадашњем заменику директора болнице „Мељине“, Радивоју Божовићу.

Специјална државна тужитељка саслушава „у својству осумњичених за кривично дело злоупотреба положаја у привредном пословању“.

Шегрт је, након ангажмана у болници коју је држава продала конзорцијуму на челу са Атлас групом, био министар здравља 2015 – 2016. године.

Према подацима из биографије, у Атлас групи је 2009. радио као вођа пројекта “Мељине комплекс”, а 2010. добио је место извшног директора приватне здравствене установе Општа болница Мељине.

За контролу уговора о купопродаји “Мељина” био је задужен, уз Министарство финансија, и ресор здравља којим је управљао.

Вукчевић је 25. децембра саопштила да су истраживањем купопродаје болнице у Мељинама утврдили да је држава оштећена за око 10 милиона евра.

Она је нагласила да је купац уговором био обавезан да уложи 119 милиона евра, а да је инвестирао 17.000 евра.

Влада је војно-болнички комплекс у Мељинама продала средином 2008. године, а уговорена купопродајна цена је била 25 милиона евра.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо.рс/Телеграф.рс