Србија

Важно обавештење! КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА ДАНАС, очекују се НОВЕ МЕРЕ! Ево о чему се ради!

Данас ће бити одржана нова седница Кризног штаба, на којој би, према најавама епидемиолога, требало да се донесу одлуке о условима за улазак у Србију у празничном периоду.

Седница ће бити одржана у 15.30.

Члан Кризног штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је јуче да ће морати да буду уведене мере за држављане Србије који из иностранства долазе у земљу, и то попут оних које су на снази у тим државама.

„Негативан ПЦР тест, не старији од 48 сати, а они који га немају, мораће у карантин 10 дана“, појаснио је Тиодоровић.

И епидемиолог Предраг Кон истиче да ће на седници Кризног штаба свакако бити одлучено о продужењу мера које већ постоје и о евентуалном увођењу нових.

„С тим што је разрешено да ли ће бити нових мера на границама – хоће, сад је само техничко питање како ће се то спровести. Тако да је то одлучено“, рекао је Кон.

Тиодоровић је навео и да је струка очекивала да ће доћи до смиривања ситуације, што се није десило, те да, иако можда постоји стагнација, процена није оптимистичка.

У том смислу, навео је да ће, ако се овако настави, Кризни штаб морати да размишља о увођењу ванредног стања и полицијског часа, додајући да све зависи од наше заједничке одговорности.

Претходна седница Штаба одржана је у петак и на њој је анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, ефекти постојећих мера, као и мере које би се односиле на предстојеће празнике и евентуални долазак великог броја грађана Србије у земљу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг