Србија

Важно обавештење! КРИЗНИ ШТАБ ЗАСЕДА ДАНАС, очекују се НОВЕ МЕРЕ! Ево о чему се ради!

Данас ће бити одржана нова седница Кризног штаба, на којој би, према најавама епидемиолога, требало да се донесу одлуке о условима за улазак у Србију у празничном периоду.

Седница ће бити одржана у 15.30.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Члан Кризног штаба, епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је јуче да ће морати да буду уведене мере за држављане Србије који из иностранства долазе у земљу, и то попут оних које су на снази у тим државама.

„Негативан ПЦР тест, не старији од 48 сати, а они који га немају, мораће у карантин 10 дана“, појаснио је Тиодоровић.

И епидемиолог Предраг Кон истиче да ће на седници Кризног штаба свакако бити одлучено о продужењу мера које већ постоје и о евентуалном увођењу нових.

„С тим што је разрешено да ли ће бити нових мера на границама – хоће, сад је само техничко питање како ће се то спровести. Тако да је то одлучено“, рекао је Кон.

Тиодоровић је навео и да је струка очекивала да ће доћи до смиривања ситуације, што се није десило, те да, иако можда постоји стагнација, процена није оптимистичка.

У том смислу, навео је да ће, ако се овако настави, Кризни штаб морати да размишља о увођењу ванредног стања и полицијског часа, додајући да све зависи од наше заједничке одговорности.

Претходна седница Штаба одржана је у петак и на њој је анализирана актуелна епидемиолошка ситуација, ефекти постојећих мера, као и мере које би се односиле на предстојеће празнике и евентуални долазак великог броја грађана Србије у земљу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ