Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ! Ове пореске обавезе треба измирити до краја године

ИЗ Пореске управе подсећају фирме и послодавце на рокове за плаћање пореза за поједине обавезе током овог месеца.

Тако данас истиче рок за достављање обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу, као и за достављање извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом за претходни месец.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рок до када треба поднети пореске пријаве и платити порез на премије неживотних осигурања за претходни месец је 10. децембар.

До истог датума порески дужници из члана 10. Закона о ПДВ-у, треба да поднесу пореску пријаве и плате ПДВ за претходни месец.

Дана 15. децембра истиче рок за плаћање месечних аконтација пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец.

Тада истиче и рок за подношење обавештења предузетника о опредељењу за исплату личне зараде у 2021. години и подношење обавештења предузетника да у 2021. години неће исплаћивати личне зараде.

До овог датума би требало платити доприносе за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец.

Исти је рок и за подношење пореске пријаве о обрачунатим доприносима за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва.

И рокови за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец, као и за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец истичу 15. децембра.

Тада истичу и рокови за плаћање обрачунате акцизе за период од 16. до краја претходног месеца, затим за подношење пореске пријаве о обрачуну акцизе за претходни месец и подношења пореске пријаве и плаћање акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец.

Последњег дана у децембру, истиче рок за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за новембар ове године и за плаћање обрачунате акцизе за период од 1. до 15. дана у месецу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг