Србија

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! Завршена седница Кризног штаба, ЕВО КАДА САОПШТАВАЈУ ОДЛУКЕ!

Седница Кризног штаба је завршена, а одлуке са седнице биће саопштене у 15 часова.

Како се могло чути у јавности, расправљало се о либерализацији постојећих мера. Када је то у питању, медицински и економски део Кризног штаба налазе се на различитим половима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Седнице (Кризног штаба, прим, нов,) нису ни мало пријатне. Неко чува приведу, неко здравствено. Медицнски аспект је сасвим дургачији од политчког и ја не видим да је уопште могуће другачије. То је природна позиција. Из тога излази: Видећемо – рекао је др Предраг Кон јуче коментаришући данашње заседање Штаба и евентуалне мере које ће бити донете.

Расправа о потенцијалној либерализацији појединих мера је у фоксу јавности посебно због чињенице да у овај петак истиче рок који је одређен за ограничење рада угоститељских и већине трговиснких објеката до 17 сати, а викендом им је потпуно забрањен рад.

У појединим медијима синоћ се могло чути да ће радно време кафића, ресторана и тржних центара, које је тренутно ограничено на радне дане од 9 до 17 часова, бити продужено до 23 часа у оним местима у којима није проглашена ванредна ситуација. Такође и да су она места у којима је проглашена ванредна ситуација пред попуштањем мера, па би тако кафићи, ресторани и тржни центри радити до 21 час. Ипак, такви наводи нису истинити, потврдили су су наши извори.

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц