Србија

ВЛАДА ДОНЕЛА ОДЛУКУ НА ВУЧИЋЕВУ ИНИЦИЈАТИВУ: Србија помаже Хрватској са милион евра

Влада Србије донела је данас одлуку, на иницијативу председника Александра Вучића, да се милион евра упути Хрватској као финансијска помоћ за санацију штете настале услед разорног земљотреса који је погодио суседну земљу.

Чланови Владе Србије изразили су жаљење због људских живота изгубљених у овој природној катастрофи, а новчана средства су намењена да се помогне у обнови разрушених објеката, од којих је велики број од јавног значаја, саопштено је из Немањине 11.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У земљотресу јачине 6,3 степена који је погодио централну Хрватску погинуло је најмање седам особа и причињена је велика материјална штета.

Председник је, раније данас, послао писмо Влади Србије у којем је замолио да се милион евра из слободних средстава пребаци Влади Хрватске као помоћ због серије земљотреса који су погодили ову земљу.

Подсетимо, Вучић је јуче рекао да је Србија спремна да помогне Хрватској, и технички и финансијски, и да се нада да је земљотрес прошао уз минималне жртве.

– Спремни смо да пружимо сваку врсту помоћи. Ззелим да се Хрватска брзо опорави, да брзо обнови све објекте – нагласио је он. Вучић је рекао да ако било шта може Србија да помогне то ће урадити.

– Веома ми је жао и спремни смо да пружимо сваку врсту техничке и финансијске помоћи – додао је он.

Извор: Курир.рс/Танјуг