Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ ПРЕЛОМИЛА: Ове мере важе за наредни викенд

Влада Србије одлучила је данас да се током предстојећег викенда омогући рад до 20 сати трговинским и угоститељским објектима, уз повећану контролу поштовања епидемиолошких мера.

То је предвиђено измењеном Уредбом о спречавању и сузбијању заразне болести ковид-19, која се односи на предстојећи викенд (26. и 27. децембар), а коју је влада усвојила на данашњој седници, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новим мерама обухваћени су затворени трговински центри и слични објекти у којима се обавља делатност трговине на мало, а чија је површина већа од 300 квадратних метара. У том простору максималан број посетилаца ограничава се на једног посетиоца на девет квадратних метара.

Редари ће бити у обавези да контролишу поштовање епидемиолошких мера у објектима – ношење маски, држање физичке дистанце и број дозвољених посетилаца, наводи се у саопштењу.

На терену ће бити ангажован повећан број санитарних инспектора, који ће контролисати поштовање мера у објектима и хотелима, нарочито на Копаонику и Златибору.

Извор: Курир.рс/Тањуг