Србија

Вучић открио! ДО КРАЈА ЈАНУАРА 4 ВАКЦИНЕ У СРБИЈИ! Ево шта можемо да очекујемо у наредним данима!

ДО краја јануара у Србији ћемо имати најмање четири вакцине против корона вируса, различитих светских произвођача, најавио је председник Александар Вучић.

Након што је Кина одобрила своју прву вакцину против корона вируса за општу употребу компаније „Синофарм“, Вучић је рекао да верује да у наредним данима могу да се очекују испоруке првих кинеских вакцина, како би их наша Агенција прегледала и испитала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Имаћемо и две вакцине са Запада, разговараћемо и са „Модерном“ и са „Астразенеком“, са „Џонсоном“ – рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Подсетио је да је јуче у Србију стигла руска вакцина „Спутник Ве“, чије ће много веће количине стићи у наредном периоду, док је још пре ње стигла Фајзерова вакцина.

Важно је да нападнемо корону, да бисмо могли да радимо, да излазимо из свега овога, да чувамо животе и да се посветимо напретку – истакао је Вучић.

Он је додао да је Србија ове године, због ковида 19, изгубила много људи, и тиме платила страшну цену, али и приметио да су држава, а пре свега лекари у ковид систему, дали све од себе, радили и борили се против вируса, и да је земља успела да, буде нешто успешнија или мање неуспешна у тој борби, од других у региону и Европи.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс