Србија

Вучић открио! Ево шта стиже у нашу земљу до краја године! Србија неће бити на репу било кога и било чега!

Председник Србије Александар Вучић гостујући у емисији „Прва тема“ на ТВ Прва говорио је о вакцини против короне и најавио да ће држава обезбедити 5.000 доза до краја године. Председник је рекао да су оне намењене људима у старачким домовима, са 75 и више година

Вучић је готујући на Првој тв рекао да Србија чини све, на све стране, да добије вакцине, биће их од разних произвођача, грађани ће моћи да бирају и биће бесплатне.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Суштина је, казао је, да вакцине добијемо што пре и додаје да је уверен да ће одређену количину Србија добити на поклон.

Рекао је да има поверења у европског комесара за проширење Оливера Вархеија, који је рекао да ће дати све од себе да Србија и земље Балкана добију што пре вакцине.

Бесплатне вакцине, бар 100.000, Србија ће, каже добити од пријатеља које има у свету.

Упитан када ће почети масовна вакцинација, председник је рекао да ће то бити брзо, не желећи да прецизира време, јер, каже, о томе се не говори нигде, ни у Немацкој, па неће ни он.

– Имаћемо довољно вакцина, Србија неће бити на репу и неће бити ничије заморче… да бисмо могли да се стабилизујемо и посветимо даљем напретку Србије – рекао је председник и поново потврдио да ће, наравно, и он лично примити вакцину.

Вучић је рекао да је у борби против короне вируса Србија радила поштено, одговорно и транспарентно и додао да су сви лекари, сестре и запослени јунаци, а неки су, додао је, тразили да им се укине аплауз да би они били популарнији.

– Ми смо урадили све и резултати то показује,тестирамо много више људи, јер они који мање тестирају имају дупо мање мртвих, нисмо обмањивали и нисмо лагали – казао је.

Професор Иво Висковић се сложио са председником у вези аплауза и додао да је он аплаудирао лекарима до последњег тренутка, јер сви они су, казао је, хероји.

На његову опаску да је у почетку било и неких грешака, Вучић је рекао да је политика слушала струку и да је држава учинила све што је струка захтевала, али да међу стручњацима постоје различита мишљења, иако им се стручност не може оспорити.

На питање да ли се странци питају како то да се Србија добро бори са вирусом, Вучић је рекао да је то зато што смо имали тешке и обимне реформе и тај тренд ће, казао је, бити настављен.

– Србија мора да буде земља успеха, и зато се борим да одговорим на све, а да ли смо грешили, па јесмо. Ко није? – рекао је председник и истакао да верује у Србију у снагу Србије.

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс