Србија

ВУЛИН ОТКРИО: Председник Вучић је објавио рат мафији! Ево шта следи!

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић објавио је рат мафији, ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку, каже министар Александар Вулин.

-Председник Републике Србије Александар Вучић је објавио рат организованом криминалу и мафији, и он се овако води. Хапшење једног од најзлогласнијих криминалаца чије жртве су грађани и Србије и Српске Д. Е. (1980) је доказ да ће у обрачуну са мафијом најпре пасти највећи мафијаши. Хапшење Д. Е. је доказ да нема заштићених и да нико није изнад закона и државе. Јуче су припадници Министарства унутрашњих послова поступајући по налогу Посебног одељења Вишег суда у Београду, лишили слободе Д. Е. (1980) и привели га надлежном суду на даље поступање и надлежност. Осумњичени је вишеструки повратник у извршењу најтежих кривичних дела – каже Вулин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Ово лице, 2011. године Виши суд у Београду, по оптужници специјалног Тужилаштва за организовани криминал, осудио је на девет година затвора због вршења укупно пет кривичних дела међу којима су и кривична дела изнуда и неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Наиме, именовани је организовао криминалну групу од још пет лица која је током 2009. године из Црне Горе прокријумчарила 44 килограма опојне дроге сканк, ради препродаје на илегалном тржишту. За ово лице се везују убиства, шверц дроге, рекет. Његовим хапшењем грађани Србије, али и грађани БиХ могу да буду мирнији – додаје Вулин.

-Рат са мафијом се води увек и свуда и зато Вас подсећам да су припадници МУП Републике Србије јуче у акцији, која је такође изведена у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, лишили слободе и четири лица због постојања основа сумње да су као организована криминална група извршили више кривичних дела разбојништва и прикривања. Претресом су полицијски службеници пронашли и привремено одузели 41 ручни сат и једну наруквицу марке „Breguet“, за које се сумња да су предмет кривичног дела извршеног на територији Европске уније. Такође, озбиљно схватамо и питање илегалног кријумчарења миграната. У сарадњи са БИА, а у координацији са ТОК, ухапшено је 12 особа осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе кријумчарили људе. Сумња се да су у периоду од маја до октобра ове године преко 310 ирегуларних миграната илегално превезли. Претресима је пронађена и одузета знатна количина готовог новца и одузета су возила која су користили осумњичени. Председник Вучић је објавио рат мафији. Ко га није озбиљно схватио направио је велику грешку – закључује Вулин.

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс